Zangeres over Dotan: “Ik ken twee mannen die door hem zijn afgeperst”

Dotan, de zanger die een trollenleger inzette om beroemd te worden, lijkt een succesvolle comeback te maken. Lang niet iedereen is het daar mee eens. Zangeres Aafke Romeijn beticht de gevallen artiest van afpersing. "Ik ken twee mannen die kapot zijn gemaakt door Dotan," vertelt ze aan roddelblad Story.

Gedwongen uit de kast
Dotan, die zelfs een ontmoeting met een leukemiepatiënt verzon en dat ook nog ontkende, heeft nog meer op zijn kerfstok. Zo dwong hij de bekende YouTuber en zanger Ramin Rezai uit de kast te komen, terwijl hij zelf heel veel moeite had met zijn homoseksualiteit. Ramin werd gecontacteerd door ene Nathalie Verduin, die beweerde voor een grote platenmaatschappij te werken. “Jammer dat je niet homoseksueel bent. Dat zou heel goed werken onder tieners”, liet ze weten. “Niet liegen over je geaardheid, want het is vrij duidelijk dat je homoseksueel bent. Het straalt er aan alle kanten vanaf lieve schat. En je moet gewoon jezelf kunnen zijn in deze wereld toch?” vervolgt Nathalie. Het bleek weer een nepprofiel te zijn. “De IP-adressen leiden naar Dotan. Ook is het account opgeschort, de dag nadat het allemaal uitkwam een jaar geleden”, aldus Ramin.

Afpersing
En hij is niet de enige, die kritiek heeft. Onlangs nog kwam Aafke Romeijn met ernstige beschuldigingen aan het adres van de zanger. “Ik ken twee mannen die door Dotan zijn afgeperst, zij hebben een persoonlijke relatie met hem gehad”, zegt ze. “Die twee mannen zijn echt kapotgemaakt door Dotan. Hij heeft ze enorm veel pijn gedaan. Ja, dat gaat om afpersing. Het zat in de hoek van de geaardheid, meer kan ik er niet over zeggen.” Ze kan niet zeggen om wie het gaat. “En dat vind ik best frustrerend, want ik zou graag zien dat Dotan daarom aangepakt wordt”, zegt ze. “Maar ik respecteer hun keuze, dus maak ik de identiteit van deze personen niet bekend. Zij hebben veel persoonlijk leed doorgemaakt, dankzij Dotan.”

Muzikant Ed Struijlaart weet er ook van. “Ik ken er zeker een paar en die verhalen zijn echt stuitend”, zegt hij. Zelf werd hij ook zwart gemaakt door de nepprofielen van Dotan. “Als ik bijvoorbeeld bij Giel Beelen in zijn radioshow kwam spelen kwamen de trollen. ‘Jezus, hij met z’n dikke kop’ en ‘Hij ziet er niet uit’.”