Nederlanders bezetten kwart van DJ Mag Top 100

Nederland is ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd in de DJ Mag Top 100. 25 van de honderd populairste dj's komen uit ons land. De hoogste positie is voor Martin Garrix, die na drie jaar de koppositie in moet leveren en op de tweede plek staat.

In de top 10 staat één Nederlander minder dan vorig jaar, zes in plaats van zeven. Hardwell moet negen plekken inleveren en zakt naar de twaalfde positie. De dj maakte vorig jaar september bekend voorlopig te stoppen omdat hij ten onder dreigde te gaan aan de werkdruk. Hij brengt nog wel nieuwe nummers uit, maar kruipt niet meer achter de draaitafels en treedt niet meer in de publiciteit.

Hardwell is overigens niet de enige Nederlander die zakt in de DJ Mag Top 100. Ook onder anderen Fedde Le Grand (minus acht plekken) en Ummet Ozcan (min negen) leveren in. De hardste klap is voor Yellow Claw, zij leveren dertig plekken in en eindigen dit jaar op de 77e plek.

Armin

Na Martin Garrix is Armin van Buuren de hoogst genoteerde Nederlander. Van Buuren houdt zijn vierde plek vast en staat daarmee voor het achttiende jaar op rij in de top vijf. Hij is de hoogst genoteerde trance-dj.

De eerste vrouwen in de lijst staan op de 24e plek. Die positie is voor de Australische tweelingzussen Miriam en Olivia Nervo, alias NERVO. De hoogste nieuwe binnenkomer komt eveneens uit Australië, FISHER verovert de 63e plek. Ook de hardste stijger is een Australiër. Alison Wonderland schiet 52 plaatsen omhoog naar de 44e plek.

Dimitri Vegas & Like Mike, die de DJ Mag Top 100 dit jaar aanvoeren, staan twee keer in de gerenommeerde Britse lijst. De Belgische broers komen met supergroep 3 Are Legend, een samenwerking met de Amerikaan Steve Aoki, nieuw binnen op de zeventigste positie.