Wat vinden de Britten nu echt van Meghan Markle?

Door de negatieve berichtgeving in de Britse tabloids zou je bijna gaan denken dat het hele Verenigd Koninkrijk een hekel heeft aan Meghan Markle, maar dat is helemaal niet zo blijkt uit een enquête.

De vrouw van prins Harry wordt geportretteerd als een onuitstaanbare, dominante vrouw met wie niet valt samen te werken. Harry zou het maar lastig met haar hebben en eigenlijk ziet het hele Britse koningshuis haar liever terug vliegen naar de VS, waar ze vandaan komt. Ze zou de familie uit elkaar drijven en geld verkwisten.

Wat daar van waar is, is onduidelijk, wel is nu bekend dat het Britse volk nog aardig achter haar staat. Ze is nog steeds populairder dan Kate Middleton, de vrouw van kroonprins William. Volgens het onderzoek dat magazine Tatler liet uitvoeren, noemt slechts 39 procent Meghan hypocriet en 55 procent van de ondervraagden vindt dat de voormalige Hollywood-actrice juist een positieve invloed heeft op het imago van het koningshuis.

Wel vindt maar 40 procent dat ze onheus bejegend wordt door de pers. Daarvan denkt 27 procent dat racisme de oorzaak is. Minder dan een kwart ziet het koppel graag verhuizen naar Los Angeles. “Ik vind de Hertogin van Sussex fantastisch. Het is geweldig dat ze zo onafhankelijk is en niet bang is om dingen op haar eigen manier te doen”, besluit Tatler-hoofdredacteur Richard Dennen. "Ik hou van de manier waarop ze een Californische wind doet blazen door de saaie en stoffige oude garde op het paleis.”