Het Sinterklaasjournaal is weer op tv

Beroemd
door anp
maandag, 11 november 2019 om 4:37
het sinterklaasjournaal is weer op tv1573443843
Het Sinterklaasjournaal is vanaf maandag weer op tv. Voor het eerst zijn er dit jaar alleen roetveegpieten te zien in het tv-programma, waarin Dieuwertje Blok de jonge kijkers dagelijks op de hoogte brengt van de belevenissen van Sinterklaas en zijn pieten, vooruitlopend op 5 december.
De goedheiligman komt zaterdag aan in ons land. Dit keer is de landelijke intocht in Apeldoorn. Aangezien het Apeldoorns Kanaal te klein is voor Pakjesboot 12, moet Sint het laatste deel van de reis op een andere manier afleggen. Een woordvoerder van de gemeente wil niet bevestigen dat dat per trein zal zijn, maar de aankomst is wel op het Stationsplein. "Sinterklaas weet overal een oplossing voor te vinden", weet de zegsman.
Sinds 2014 is de NTR bezig het aantal volledig zwart geschminkte pieten af te bouwen. Vorig jaar, in Zaandijk en de Zaanse Schans, had Sinterklaas wel gezelschap van een paar donkere pieten. Het verhaal was dat de pieten steeds meer roet op hun gezicht kregen, en dus zwarter werden, naarmate ze vaker door de schoorsteen waren gegaan. Over de verhaallijn van dit jaar wil de NTR zoals gebruikelijk nog niks kwijt.