Ellie Lust voelde zich bij politie ‘onveiliger dan erbuiten’

Als het aan Ellie Lust lag, dan had ze tot haar pensioen bij de politie gewerkt. Maar het mocht niet zo zijn: de 52-jarige Ellie moest van haar werkgever kiezen tussen een carrière 'in blauw' of op tv. Een vervelende situatie voor de presentatrice. "Het laatste jaar voelde het voor mij binnen de politie onveiliger dan erbuiten."

"Ze vonden dat ik te zichtbaar werd en gaven me de keuze: linksaf richting mediacarrière of rechtsaf, terug in het gelid", zegt Ellie maandag in De Telegraaf. Voor de agente was de keuze daarmee eigenlijk al gemaakt. "Alles was al in gang gezet voor Ellie op patrouille 2, dat was ook allemaal netjes in overleg gegaan. Ik kon het niet eens meer afzeggen."

Niet alleen bleek Ellie praktisch moeilijk onder de gemaakte afspraken uit te kunnen komen, ook begreep ze niet dat haar werkgever haar voor een dergelijke dilemma plaatste. "Je kunt toch ook trots zijn? Als er in mijn team iemand had gezeten die de politie zo vertegenwoordigt en die de mensen blijkbaar vertrouwen, zou ik daar zuinig op zijn."

Inmiddels kent Ellie geen wrok meer, zo benadrukt ze. Bovendien: haar agenda zit vol presentatieklussen en ook het televisiewerk is haar óók op het lijf geschreven. "Dus ik ben een gelukkig mens."