Stembus voor Top 2000 gaat open

Beroemd
door anp
zondag, 01 december 2019 om 4:04
stembus voor top 2000 gaat open1575170164
NPO Radio 2 opent zondagmiddag de stembus voor de 21e editie van de Top 2000. Het startsein voor de stemweek wordt in Woerden gegeven door dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof.
De komende week kunnen mensen weer stemmen op hun favoriete nummers die wat hen betreft in de jaarlijkse lijst moeten. Luisteraars kunnen geheel naar eigen keuze minimaal vijf en maximaal 35 nummers aandragen. Om mensen een handje te helpen rijdt Radio 2 weer met een Stembus door het land. 's Ochtends en 's avonds worden er ook programma's vanuit de bus gemaakt.
Stemmen kan tot zaterdagmiddag 7 december. Aan het einde van de middag wordt de top tien bekendgemaakt. Vorig jaar luisterden meer dan 11 miljoen mensen naar de lijst, die traditiegetrouw wordt uitgezonden tussen kerst en oud en nieuw. Zo'n 6 miljoen Nederlanders brachten hun stem uit.
Bohemian Rhapsody van Queen stond vorig jaar voor de zestiende keer op nummer 1. Hotel California van Eagles en Piano Man van Billy Joel stonden op plaats twee en drie.