Dit zijn de drie presentatoren van het Eurovisie Songfestival

Eindelijk is bekend wie het Eurovisie Songfestival in Rotterdam volgend jaar gaan presenteren. Er is gekozen voor drie presentatoren: Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit.

03-10-2019, Amsterdam, Nederland: Edsilia Rombley aanwezig bij de fashion-show in Hotel Krasnapolsky te Amsterdam.

Miljoenen mensen uit de hele wereld zullen zien hoe het drietal de halve finales op 12 en 14 mei voor hun rekening neemt alsmede de grote finale op 16 mei. Chantal Janzen stond bovenaan op veel lijstjes van experts. Ook Jan Smit werd vaak genoemd. De keuze voor Edsilia Romley is nog het meest verrassend, hoewel niet gek: ze deed zelf mee aan het songfestival van 1998 en werd toen vierde met het nummer Hemel en Aarde.

Amsterdam,09-10-2019,Gouden Televizierring 2019 Jan Smit op de rode loper bij de Gouden Televizier-Ring Gala.Foto Mario Nap/Hollandse Hoogte.

Eerder was er veel te doen over de kosten van het Eurovisie Songfestival. Vandaag is bekend geworden dat daar geen extra overheidsgeld heen gaat, maar dat er 12,4 miljoen euro uit de algemene mediareserve wordt gehaald, een potje waar extra geld in zit door een meevaller bij de Ster. De totale kosten bedragen ongeveer 26,5 miljoen. De rest van het bedrag wordt bijeen gebracht door de NPO, AVROTROS en de Europese omroeporganisatie EBU. Bovendien zijn er ticketinkomsten.

15-11-2019, Amsterdam, Nederland: Chantal Janzen tijdens haar optreden bij Chantals Pyjama Party in de Ziggo Dome te Amsterdam.