De Queen is woedend: “Harry en Meghan hebben haar kwader gemaakt dan prins Andrew”

Prins Harry en Meghan Markle hebben besloten hun eigen weg te gaan. Zo normaal voor gewone mensen, zo gedurfd voor een prinselijk paar. Zeker in Groot-Brittannië waar je moet vrezen voor de toorn van de Queen en het hele Britse volk. Volgens perschef Dickie Arbiter, die jarenlang woordvoerder was van de koningin, is Elizabeth nog bozer dan na het geruchtmakende interview van prins Andrew.

“De koningin voelt zich erg in de steek gelaten en is zeer boos”, zei hij in Good Morning Britain. “Waarschijnlijk is ze zelfs bozer dan na prins Andrews desastreuze interview op tv.” Als de mensen in de studio verbijsterd kijken, gaat hij verder. “Maar ik denk dat echt. Kijk, de affaire rond Epstein en Andrew is al jaren aan de gang. Dit is een bom die net is gevallen en om dan te suggereren dat de Queen het vuur aan de lont stak met dat portret waarop de drie troonopvolgers staan, is absolute onzin.” 

Arbiter heeft er geen goed woord voor over dat het koninklijk koppel de aandacht van de pers aan banden wil leggen. “Eerlijk gezegd, ik denk dat ze vragen om problemen. Want als je de berichtgeving probeert te beperken, met uitsluiting van het volk, dan ben je vatbaar voor speculatie en voor valse verhalen die opduiken op de sociale media. Ik denk dat dát hun grootste probleem was, en niet zozeer de reguliere media van dit land.”