Slachtoffers Kaj van der Ree: “Hij is heel erg manipulerend”

Presentator Kaj van der Ree was 23, zijn slachtoffers 13 of 14, toen hij hen vroeg naakt voor de camera op Skype te verschijnen. Twee van hen doen hun verhaal bij RTL Boulevard.

“Er werd me steeds gevraagd of ik m’n kleding uit wilde trekken,” vertelt een inmiddels volwassen vrouw over haar videochats met Van der Ree. “Of ik m’n shirt wilde uittrekken en of ik aan m’n borsten wilde zitten. Daar trok hij zich dan op af, en daar voelde ik me heel erg oncomfortabel bij.”

“Op een gegeven moment begint hij met naaktfoto’s sturen en zegt: ik wil er wel wat voor terug”, vervolgt ze. “Dan voel je je op die manier best wel gedwongen om dat dan ook maar te doen.” Ze noemt hem ‘heel erg manipulerend’. “Hij geeft je het gevoel alsof je het hem een soort van verschuldigd bent.”

Een tweede slachtoffer, de destijds 14-jarige Laiza, kreeg een bericht van Van der Ree op Twitter. Ook zij begon met hem te videochatten. “Op een gegeven moment vroeg hij op Skype of ik m’n kleding wilde uitdoen”, vertelt ze. “Hij trok zelf z’n kleding uit en liet z’n geslachtsdeel zien.” Ook stuurde hij een foto van zijn geslachtsdeel. “Met z’n lichaam erbij, dus je zag ook z’n tatoeages. Je ziet duidelijk dat hij het is.” 

De twee slachtoffers hebben grote problemen ondervonden door het contact. “Het heeft best wel wat mentale schade aangericht”, vertelt een van de twee. “Ik ben me best wel smerig gaan voelen in m’n eigen lichaam. Ik voel me misbruikt.”