Tim Knol viel 30 kilo af en stopte met drinken

Beroemd
vrijdag, 31 januari 2020 om 6:51
hh 76588995
Zanger Tim Knol legt aan De Volkskrant uit waarom hij zijn leven omooide. ‘Vorig jaar zomer, ik was 29, was ik op de Parade in Rotterdam. Het was 35 graden in de tent en ik woog 118 kilo. Ik stond daar en dacht: jezus, ik kan dit niet aan. Ik werd licht in m’n hoofd en duizelig. En toch dronk ik nog elke dag. Zo had ik een keer een optreden in Groningen voor een kinderfestival, maar bleef ik de avond daarvoor tot 6 uur ’s ochtends in de kroeg. Stond ik een paar uur later voor vierhonderd gillende kinderen te spelen. Achteraf denk ik: why the fuck moest ik dat doen?
‘De klachten werden erger. Soms werd ik duizelig tijdens het autorijden en ik had uitval van m’n pink tijdens het spelen. Dat vond ik echt heel eng. Toen ik naar de dokter ging, kreeg ik te horen dat ik m’n leven moest veranderen. Er zijn meer mensen die me dat hadden gezegd, maar toen realiseerde ik me hoe serieus het was.
‘Ik heb meteen m’n eetpatroon aangepast, ben gestopt met drinken, snack niet meer en beweeg veel. Zo viel ik in een half jaar 30 kilo af. Nu voel ik me beter, rustiger, creatiever en gelukkiger.