Sidekick vindt ontslag Kaj van der Ree fikse strafmaat

Ruud Smulders, de voormalige sidekick van de in opspraak geraakte Kaj van der Ree, heeft voor het eerst gereageerd op de ophef rond de dj en presentator. In het NPO Radio 1-programma Miss Podcast van Mischa Blok zei hij geschrokken te zijn van de kwestie.

Kaj werd vorige maand ontslagen vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ruud, die samen met hem het 3FM-programma Skaj is the Limit maakte, was op dat moment in het buitenland. "Dus ik had de hele rel niet meegemaakt", aldus Ruud. Volgens hem ondervindt iedereen schade aan het verhaal.

Of het terecht is dat Kaj de laan uit werd gestuurd, weet Ruud niet. "Ik weet niet alle ins and outs van wat hij allemaal gedaan zou hebben", zei hij. "Wat ik wel weet is dat het veel complexer is dan dit in twee zinnen te kunnen beantwoorden." Hij vraagt zich dan ook af of het een goede beslissing is. "Je zegt tegen iemand: dat leven dat je nu voor ogen had, dat stopt. Maak een nieuw leven want je loopt hier nog even rond. Dat vind ik een heftige strafmaat voor wat je ook doet."

Vergrootglas

"Als zender snap ik het wel", ging Ruud verder. "Als er sprake is van wangedrag, moet je dat stopzetten. Je moet een voorbeeld stellen. Dingen liggen onder een vergrootglas."

Kaj raakte vorige maand in opspraak nadat jonge vrouwen op social media hadden gezegd op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de presentator en YouTuber te hebben ontvangen. BNNVARA stopte per direct met het tv-programma Proefkonijnen, waarvan hij medepresentator was, en zijn radioshow. De vlogger bood in een verklaring zijn excuses aan en gaf toe "domme fouten" te hebben gemaakt.