Ook Daphne Deckers schrijft mee aan tekst Koningslied

Behalve Guus Meeuwis en Acda en De Munnik stort ook Daphne Deckers zich de komende weken op de tekst van het Koningslied. Dat maakte organisator Radio 2 vandaag bekend. Deckers, voormalig fotomodel, is naast schrijfster en columniste, ook presentatrice, actrice en scenarioschrijfster. Van alle markten thuis dus. Haar erebaan heeft ze te danken aan man oud-tennisser Richard Krajicek. Hij maakt deel uit van het inhuldigingscomité dat de feestelijkheden rond de inhuldiging voorbereidt. De tekstschrijvers maken het nummer aan de hand van de mooiste en meest passende bijdragen van het volk. Het Koningslied wordt op 30 april gezongen als cadeau tijdens de inhuldiging van Willem-Alexander als koning.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Joris SimPC

  Er staan hier twee mooie leden van het koninklijk huis voor me… Wie moet weg en wie maakt kans om Hollands Topmodel te worden?

 2. Har Davids

  Het gemiddelde IQ in Nederland daalt steeds sneller; is democratie nog wel aan ons besteed?

 3. Geertje

  Wat flauw om haar kwaliteiten af te doen en te suggereren dat ze haar erebaan te danken heeft aan haar man. Niet erg objectief journalistiek bericht.

 4. John JohnN

  Koningslied … kettingbrief … hoe diep kan een volk zakken? oja kikabouw ook zoiets…

 5. Dead Silence

  Ja, Deckers is een prominente Nederlander, net zoals de rest. Bekend van t.v. ja, over de rest zullen we maar zwijgen. Kan me voorstellen dat ons koningshuis in bed huilt van ellende vanwege het door zichzelf naar voor geschoven BN-ers feestje. De echte elite is afwezig en wil niet gezien worden met Hilversum.

 6. Cornelis Berend

  Er bestaat de stelling van de eindeloos typende apen die inhoud dat als je een aap maar lang genoeg in willekeurige volgorde letters laat intikken op een schrijfmachine er ooit een keer een volledig werk van William Shakespeare uitrolt… of een ander meesterwerk… Daarbij zal de kans toenemen wanneer je meer apen inzet. Het lijkt er op dat men met het koningslied die stelling wil bewijzen.

 7. Bert Hilhorst

  Wat een kleffe bedoening voor een gecreeerd duits koningshuis.

Reacties niet toegestaan