Toestand Mandela ‘ernstig’

Nelson Mandela (94) is wederom opgenomen in het ziekenhuis. En ook dit keer vanwege longproblemen. Bij de vorige opname, in maart, legden woordvoerders er de nadruk op dat het meeviel. Zo niet deze keer. Een regeringswoordvoerder zegt dat de toestand "ernstig, maar stabiel" is. In de gevangenis waar hij 27 jaar was liep Mandela een tuberculose op. Daar heeft hij bij herhaling last van.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Accepteer dat deze man oud is. Niemand heeft het eeuwige leven, zelfs Mandela niet al zou je dat ook nog zo graag willen.

 2. brabantman

  Deze man is in NL heilig verklaard. Gaat u eens googelen en u vindt hoeveel misstanden deze man op zijn geweten heeft als brein van het ANC. Als 80-jarige PolPot medewerkers berecht kunnen worden dan zou ook deze krimineel zijn verdiende straf alsnog moeten ondergaan.

  • JOHNN

   ANC=Mandela is een iets te gemakkelijke beoordeling.
   Het ANC heeft strijd moeten voeren omdat anders de apartheid nooit tot een einde zou zijn gekomen. Dat dit niet altijd 100% ethisch verantwoord is gebeurd is niet zo bijzonder in het licht van wat hen werd aangedaan toen de white man nog oppermachtig was. Toen het ANC het op haar beurt voor het zeggen kreeg zijn ze helaas in dezelfde fout vervallen. Het is iets wat blijkbaar in de mens zit, wat ook zijn politieke of huidskleur is.

   We zagen het in Suriname gebeuren, (Nederland zou racisme kennen: nou geen groter racisme dan in Suriname), we zien het in Israël, we zien het in Zuid Afrika, helaas. Macht haalt niet het beste in de mens naar boven. Gelukkig kunnen we mensen ook als individu leren kennen, en dan komt Mandela er goed vanaf.
   Hij is een symbool van de Z-Afrikaanse vrijheidsstrijd geworden, ze proberen hem zo lang mogelijk in leven te houden, maar eens houdt het op.

   (in antwoord op brabantman)
  • Genuine_Defector

   De meningen over de man lopen nogal uiteen. Daar heeft u volkomen gelijk in. Maar om hem nou met Pol Pot te vergelijken slaat ook als een tang op een varken. Het doet uw opmerking nogal aan kracht inboeten.

   (in antwoord op brabantman)
  • Niegol

   verdiende straf? Je bedoelt boven op de 27 jaar eenzame opsluiting die hij al heeft gehad?
   Bovendien is de vergelijking met PolPot inderdaat echt volkomen flauwekul. Mandela heeft nooit concetratiekampen gebouwd om maar eens een klein verschilletje aan te geven…

   (in antwoord op brabantman)

Reacties niet toegestaan