Foto’s: de beelden van WA, Maxima en de 3 Aatjes

Vandaag was de zomerversie van de fotosessie van het koninklijk gezin. (klik op het eerste plaatje voor de diashow)[gallery link="file" order="DESC" columns="1"]

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jasper_B

  Zo zo, het heeft zijne hoogheid de koning en zijn Argentijnse golddigger/pronkvrouw (hangt er vanaf van welke kant je het bekijkt) behaagd de kritiekloze slijmballen van de pers een paar fotootjes te laten maken van hun gezinnetje, opdat zij het rest van het jaar ongestoord op kosten van de belastingbetaler kunnen leven en reizen. Dit alles op grond van een afspraak die geen enkele juridische waarde heeft, maar daar lijkt niemand zich aan te storen.

  Groeten uit bananenmonarchie Nederland!

  • Templein

   Afspraken maak je vooral om de kwaliteit van leven te vergroten. Gelukkig bestaat er in Nederland nog veel gevoel voor afspraak = afspraak.
   Niet alles hoeft juridisch dichtgetimmerd te worden.

   (in antwoord op Jasper_B)
   • Jasper_B

    Ik zal het verder toelichten. Koning zijn is gewoon een keuze. Je hoeft geen koning te worden. Je kunt nee zeggen. Je kunt bedanken voor de eer. Je kunt in Argentinië gaan wonen of in Nederland blijven zonder koning te zijn.

    Koning zijn is een variant op dictatuur, er is niets democratisch aan. Vandaar dat de familie van Oranje Nassau waarschijnlijk denkt boven de wet te staan. Wél de miljoenen aan belastinggeld beuren, maar miepen als er een foto wordt genomen op een ander tijdstip dan zij bedacht hebben. De mediacode is aas voor zichzelf overschattende journalisten die op deze manier een streepje achter hun naam krijgen: goed volk. Ze mogen mee op reisjes die de koning maakt en als het even meezit mogen ze in de Nieuwe Kerk getuige zijn van de kroning. Vraag maar eens aan Max Westerman of Paul Witteman naar hun ervaringen met deze rancuneuze familie.

    Iedereen die bekend is wordt gefotografeerd. En iedereen die bekend is in Nederland wérkt er tenminste nog voor. De familie Oranje Nassau krijgt tientallen miljoenen om uit te geven aan leuke dingen. Wonen op stand en vliegen in een regeringstoestel. Voor dat geld hoor je niet alleen niet te miepen als Nieuwe Revu je gezin fotografeert op het hockeyveld, maar hoor je met kerst naakt in de Playboy te staan als daarom gevraagd wordt. Privacy? Dat doe je maar in een ander leven. Dit leven, dit koninklijke leven is een keuze. Als het je niet bevalt, kap er dan mee.

    (in antwoord op Templein)
    • Templein

     Het is niet alleen de keuze van WA en M, het is ook een keuze van het merendeel van de Nederlanders.

     Veel mensen hechten aan protocollen om het complexe leven te kunnen hanteren. Het protocol van het Koninklijk Huis reguleert een aantal spanningen van de samenleving. Die kunnen Rutte of Balkenende niet zo goed oplossen.
     Zolang het koninklijk paar zich niet misdraagt, is het een prima koppel binnen en buiten Nederland.

     Het fotoprotocol is een simpele manier om elkaar niet gek te maken vanuit krantencommercie of koninklijke promo’s. Ik vind het plezierig dat Nederland hier zo relaxt mee om kan gaan.

     (in antwoord op Jasper_B)
 2. HaatSmurf

  Zijne koningklijke dikkop met NSB roots en die importhoer met hun downkids.
  Dat ze allemaal de tering krijgen met die poppenkast.

 3. Nico Egbers

  Wat een vieze hond, zeg….

Reacties niet toegestaan