BN’ers ten strijde tegen andere BN’ers om corona-actie: ‘Wij doen nog wel mee’

Op social media zijn er BN'ers die er openlijk voor uitkomen dat ze de overheid niet vertrouwen en dus niet meer meewerken aan de coronaregels. Nu zijn er andere BN'ers die weer gaan vertellen dat ze het daar niet mee eens zijn.

Je hebt Famke Louise (1 miljoen volgers) die op Instagram schrijft dat 'we alleen samen de overheid onder controle krijgen'. En Tim Douwsma, die denkt dat 'angst de grootste onderdrukker is van het immuunsysteem'. Ook rapper Bizzey deelde hetzelfde bericht waarin men zich verder nog afvraagt 'waar de griep is gebleven'. Gevaarlijke teksten, aangezien ze samen miljoenen volgers hebben.

Gelukkig zijn er andere BN'ers die zich daar weer tegen verzetten. "In mijn oudejaars pleit ik voor saamhorigheid, empathie en betrokkenheid. Dus ja, ik sta recht tegenover elke ‘artiest’ die #ikdoenietmeermee propageert’’, stelt cabaretier Dolf Jansen. ,,Hear hear”, beaamt zanger Tim Knol. Freek Vonk schrijft onder het bericht van Tim Douwsma: ‘Gebruik je invloed beter man. Ik heb je hoog zitten. Hier bereik je niets mee.’ 

Ook Claudia de Breij schrijft: ,,Je zult mij niet neerbuigend horen over deze artiesten, ik ben dol op bijvoorbeeld Bizzey. En ik vind de vragen ook niet allemaal onterecht. Maar de conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui.’’ Zanger Roel van Velzen twitterde kort: ‘#Ikdoegewoonnogmee’.

Het is alleen de vraag of volgers van Famke Louise berichten lezen van Dolf Jansen, die waarschijnlijk al optrad voor haar meeste fans geboren waren.

Ook politici zijn er als de kippen bij om uit te leggen dat de overheid vermoedelijk nog altijd meer verstand van zaken heeft dan Tim Douwsma. "Of het nou je favoriete zanger is, een drukke rapper of je broer, laat ze weten dat we snappen dat het ook voor hen nare tijden zijn, maar een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen. #Coronadoetwelmee’’, beklemtoont VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff.

"Ik snap de frustratie best, maar ik snap niks van deze oproep. Kritische vragen stellen mag, maar beïnvloed mensen niet met deze verkeerde boodschap. Voor iedereen geldt: houd je aan de regels. Dan kunnen we straks allemaal weer naar optredens of de kroeg.#ikdoewelmee”, aldus D66'er Rob Jetten.

Tim Knol maakte zelfs een boos liedje over #ikdoenietmeermee.

Dit bericht bekijken op Instagram

Beetje boos wakker geworden vanochtend. Hier een liedje. Over die vervelende hashtag van die vervelende Bners die heel gevaarlijk aan het doen zijn op hun social media accounts.

Een bericht gedeeld door Tim Knol (@timknolofficial) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik maak me zorgen. WE HOUDEN ONZE ‘BEK’ NIET MEER #IKDOENIETMEERMEE Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van mijn en onze kinderen? Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie. Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie van onze vragen. De brandbrief die ondertekend is door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend. Wij zeggen symbolisch 'NEE' tot hier. Genoeg is genoeg. Ben je het met ons eens? Deel dit filmpje en maak er één voor je eigen omgeving. Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. #IKDOENIETMEERMEE

Een bericht gedeeld door Tim Douwsma (@timdouwsma) op