Rob de Nijs is heel blij met afscheidsalbum

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord 't Is mooi geweest.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. "De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat", zei de zanger vrijdagavond in Op1. "Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden."

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. "Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af", zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. "Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder." Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. "Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd."

Maar de zanger is in goede handen. "Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee."