De 5 vreemde dingen die we doen als een celeb dood is

Ook de dood is een internetfenomeen en dan vooral een fenomeen op twitter en facebook. 1. Iedereen wil er als eerste bij zijn. Zodra het gerucht gaat over de dood van een bekend persoon regent het op twitter boodschappen van dat feit 2. De dode wordt al snel een hashtag. Om zo extra aandacht te krijgen voor je tweet? Om onderdeel te worden van een trending topic? 3. Er worden binnen een uur grappen gemaakt  op twitter en facebook over de dode. Aan de ene kant overdreven veel rouw en aan de andere kant ongepaste lol 4. Boosheid over teveel aandacht voor de ontslapene: 'zo bekend was Gerrit Krol niet'. 5. Er komen pagina's waar je een condoleance achter kunt laten. Met welk doel?

Bron(nen):   Thought Catalog      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Dingen die “we” doen?
  Ik doe geen een van die dingen….

 2. LiberaalRoyaal

  Ik maak me zo nu en dan weleens schuldig aan puntje 3. Dat doe ik ook als er iemand in mijn eigen kring is overleden. Humor is een zeer verzachtend en relativerende factor. En zonder een grap en een lach had ik waarschijnlijk zelf al onder de graspollen gelegen.

 3. marianne martens

  puntje 5 is toch weer een vreemde reactie van degenen die dit twatten, feecken, linkedonnen, dropbokxen etc. Helemaal terecht dat er veel aandacht is gegeven aan Gerrit Krol, zo’n prachtige schrijver, essayist en dichter. Klein en dicht-door- timmert oeuvre van een grote schoonheid en verfijnde geestigheid.Vele malen beter dan b.v. Nooteboom.Maar ik begrijp het wel. Onlangs vroeg ik naar een boek van Hella Haase. De boekverkoper wist niet wie het was. Geeft niet. Zo “ist es einmal”. Dood en over 50 jaar is er weer een feestjaar voor de overleden schrijver. Er zijn ook hele mooie jonge schrijvers, Perquin, Wortel of de gebroeders Heerma de Vos ( ieder een andere stijl ), nee, niet de gebroeders Karamazov, dat is andere “stuff”

Reacties niet toegestaan