Chinese actrice raakt door plastische chirurgie puntje van neus kwijt

Gao Liu (24) was een rijzende ster in het Chinese filmlandschap. Maar de laatste maanden verdween ze uit de spotlights. Dat had een reden. Door een verkeerd gelopen neuscorrectie is het tipje van haar neus afgestorven.

Ze deelden de beelden van haar neus met haar 5 miljoen volgers. Ze wil hiermee andere jonge vrouwen waarschuwen dat plastische chirurgie niet helemaal zonder gevaar is.

Ze zegt dat ze in oktober door een vriendin voorgesteld werd aan een plastisch chirurg. “De procedure duurde vier uur”, schrijft ze. “Ik dacht in die vier uur mooier te worden. Ik wist niet dat deze vier uur het begin zouden zijn van een nachtmerrie.”

Na de ingreep begon haar neus te irriteren en te jeuken. De neus geraakte geïnfecteerd. “Het puntje van mijn neus werd donker en steeds zwarter. Mijn neus was aan het afsterven.”

Ze werd uiteindelijk opgenomen in het ziekenhuis. De schade is groot. Het zou minstens een jaar duren voor een nieuw chirurgisch team aan een reconstructie kan denken.In China is plastische chirurgie bijzonder populair. In 2019 gingen ongeveer 20 miljoen Chinezen onder het mes

Bron(nen):   Nieuwsblad