Ging het eerlijk bij Steve Jobs levertransplantatie? Het lijkt van niet

Steve Jobs, toen al doodziek, kreeg in 2009 een nieuwe lever van een donor. Kreeg hij die op eerlijke wijze of drong hij dnakzij zijn rijkdom en beroemdheid voor, is de vraag. Er is weer een nieuw stukje van het antwoord. De dokter die de operatie verrichtte, Dr. James Eason, 'leende' het kapitale huis waar Jobs opknapte twee jaar lang van zijn patiënt. De dokter woonde in het huis dat van Jobs was, en Jobs betaalde ook gas en licht en de belastingen. Eason woonde er 2 jaar dus gratis, voor hij het huis alsnog kocht van Jobs. Het is geen bewijs dat Jobs een voorkeursbehandeling heeft gekregen, maar vreemd is het wel. Arts en patiënt hebben altijd ontkent dat voor Jobs andere regels van toepassing waren dan voor 'gewone' patiënten.

Bron(nen):   New York Post      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. koperen

  ontkent met een t is ook heel erg

  • Dead Silence

   Een het is Steve Jobs’ levertransplantatie, dus met een apostrof.

   (in antwoord op koperen)
 2. Captain Caveman

  Walgelijk suggestief stukje.
  Eerst onderzoek doen naar de waarheid en dan pas berichten erover.

 3. Bart Matthesius

  De massale idolatie van deze megalomaan is een interessant stukje massapsychologie.

 4. Dead Silence

  Ik trek het even verder door. Een geschikte gezonde donor uit de Braziliaanse sloppenwijken is gewoon omgelegd voor een lever voor Steve.

 5. Templein

  Hoe zou het in Nederland gaan? Minister Schippers waarschuwt tegen overbehandeling, maar ze bedoelt dat er bespaard moet worden. Bij voorkeur op ouderen. Behalve als die ouderen (of anderen met een slechte prognose) nog volop in de samenleving staan. (Wie zou ze daarmee bedoelen?) Stel dat onze Rutte een levercirrhose zou krijgen?

Reacties niet toegestaan