Paus uitgroepen tot persoon van het jaar

Paus Franciscus is uitgeroepen tot persoon van het jaar 2013 van het Amerikaanse tijdschrift Time. Andere genomineerden waren de Syrische dictator Bashar al-Assad, de Amerikaanse president Barack Obama, Amazon-baas Jeff Bezos en de Iraanse president Hassan Rouhani. Met zijn focus op medeleven is de leider van de Rooms-Katholieke Kerk een nieuwe stem voor het geweten geworden, meldde Time vandaag. Eerder werd al bekend dat de paus de meest besproken persoon op Facebook was. Op de tweede plek van de lijst staat de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. Vorig jaar werd president Obama nog gekozen tot Time's Persoon van het Jaar.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. De Staatsburger

    Dat had mijns inziens president Poetin moeten zijn die persoonlijk heeft voorkomen dat de VS Syrië heeft gebombardeerd. Zijne Heiligheid moet eerst nog maar eens iets waar maken voor hij kan worden geprezen als man van het jaar.

  2. Templein

    Wat een luxe dat er écht meerderen zijn die er dit jaar voor in aanmerking komen, zoals de Paus en Snowden. Mensen die in positieve zin in toevoegen aan de samenleving.

    Wat zou het lijstje zijn van Welingelichte Kringen? Die hebben het hele jaar door ons nieuws verstrekt.

Reacties niet toegestaan