Waarom Charlotte de Mol is

Fans van Wie is de Mol? staan voor een raadsel. Dit seizoen weet de ondergrondse opperbedrieger de kijker wel heel lang om de tuin te leiden. Zou het toch Charlotte Nijs zijn, die ervoor heeft gezorgd dat er nauwelijks geld in de pot kwam in het mooie Tsjechië?

Het Moldel, een algoritme dat de Mol al jaren correct voorspelt, zit er in elk geval naast. Dat berekende namelijk dat óf Marije Knevel óf Splinter Chabot de Mol zou zijn. Beiden zijn inmiddels naar huis. Blijven over: Renée, Charlotte en Rocky. Zij staan zaterdag in de finale.

In de app van het spelprogramma gaat Renée op kop met 44 procent van de stemmen. Daarna volgt Charlotte met 36 procent. Rocky blijft achter met 20 procent. Zowel Rocky als Renée hebben behoorlijk wat anti-molacties op hun naam staan en zouden om die reden eigenlijk de Mol niet kunnen zijn.

Charlotte doet van de andere kant wel weer erg verdacht. Ligt het er te dik bovenop of is deze keer gewoon iets wél wat het lijkt? De hints naar Charlotte op een rij:

  • "Denk jij te weten wie de Mol is?" vraagt presentator Rik van de Westelaken. "Ja", zegt Charlotte na precies drie tellen (de titel van de aflevering). En ja betekent ik in het Tsjechisch.
  • Als Charlotte in een mijngang staat, is boven de ingang het woord 'Homole' te zien. Een verwijzing naar het huis van de Mol?
  • Charlotte en Splinter lukt het niet om vijf vrij eenvoudige zinnen te vormen met kisten waarop woorden staan. Het leek een Mol-actie van Splinter, maar die is naar huis. Blijft Charlotte over.
  • Zowel Rocky als Charlotte halen 5000 euro uit de pot in ruil voor voorkennis bij de volgende opdracht.
  • In het zweefvliegtuigje lijkt Charlotte complete paniek te veinzen om zo een argument te hebben waarom ze steeds de verkeerde code doorgeeft.
  • In het theater, waarin álle deelnemers ooit te zien zijn, pakt ze uitgerekend de foto van Rob Dekay, de Mol van vorig jaar.
  • Bij de opdracht met het rad kiest ze ervoor om 2000 euro uit de pot te spelen, terwijl ze als kandidaat altijd voor troeven zou willen gaan.
  • Follow the money: reken je de 5000 euro mee die ze ruilde voor voorkennis dan staat Charlotte op -30,75 euro na zes afleveringen. Daar is de laatste aflevering waarin ze 2000 euro uit de pot speelde niet eens bijgerekend. Tel je de 5000 euro niet mee dan staat ze nog steeds onderaan. Renée en Rocky hebben aanmerkelijk meer verdiend.

Bron(nen):   Gido Verheijen  RTL Nieuws