Serious Request: PvdA-toppers veilen zichzelf

De Partij van de Arbeid doet een duit in het zakje voor Serious Request, de jaarlijkse 3FM-actie ten bate van het Rode Kruis. Via Marktplaats kun je bieden op een lunch met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) of zijn collega Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Er kon ook worden geboden op een lunch met fractieleider Diederik Samsom, maar die veiling is intussen gesloten. De hoogste bieder heeft er 2020 euro voor over om een vorkje te prikken met de fractieleider. Voor de lunches met Asscher en Plasterk stond de teller zaterdagochtend op respectievelijk 625 euro en 800 euro.

De PvdA heeft verder in de aanbieding: 'eerlijk' shoppen met minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking), naar Noorderslag met minister Jet Bussemaker (Onderwijs) en naar Pinkpop met minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken).

Ook de staatssecretarissen Sharon Dijksma en Wilma Mansveld hebben iets te veilen. Met Dijksma kun je mee naar Ecomare op Texel, bij Mansveld is een kunstwerkje op te halen.

Anders dan bij normale handeltjes via Marktplaats, is het bij deze veiling verplicht het 'gekochte' af te nemen. Dat is omdat het voor het goede doel is.