Bekende Nederlanders roepen op tot verzet tegen coronaregels: druisen in tegen hun ‘innerlijk kompas’

Bekende Nederlanders, waaronder Lieke van Lexmond, Doutzen Kroes en Victoria Koblenko hebben een 'brandbrief' ondertekend waarin wordt geadviseerd om de coronaregels te negeren. Die regels gaan in tegen hun 'innerlijk kompas'.

Ze adviseren mensen om de coronaregels niet op te volgen 'daar waar ze indruisen tegen je geweten'. Van deze drie BN'ers, allemaal moeder, is bekend dat ze weinig op hebben met de wetenschap, heel verrassend is hun oproep dus niet. Ze maken zich vooral druk om het lot van hun kinderen en halen er zelfs het VN-kinderrechtenverdrag bij. Hun kroost zou onder meer ademhalings- en huidproblemen krijgen als ze een mondkapje dragen. Maar een mondkapjesplicht geldt pas voor kinderen vanaf 13 jaar en dan nog maar op een beperkt aantal plekken.

In de drie pagina's tellende brief, ook ondertekend door Daniëlle Oerlemans, Connie Witteman, Marlies Dekkers en tientallen anderen staat letterlijk: "Wij werken niet mee aan puinhopen creëren." En aan het eind: "Van moederhart tot ieders hart vragen wij jullie dan ook de regels langs de lat van jullie eigen innerlijk kompas te leggen, en daar waar zij strijdig zijn met jullie geweten deze niet te volgen. Trek vandaag nog jullie grens bij het afdwingen van testen, het opleggen van quarantaine en het verplichten van mondkapjes."

Over de cijfers van het RIVM houden ze zich stil. Daar wijst hun innerlijk kompas kennelijk niet heen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen)