De extra onthullingen van Meghan en Harry: “Plots mochten we niet meer langs bij de Queen”

Het interview van Oprah met prins Harry en Meghan Markle moet tot de laatste druppel worden uitgemolken. Na de 'onthullingen' vooraf, zijn er nu ook nog 'niet uitgezonden fragmenten'. Daarin vertelt het afvallige duo dat ze niet meer welkom waren bij koningin Elizabeth.

Het koppel was in Canada toen ze bekendmaakten uit het Britse koninklijk huis te stappen. “De koningin had ons gevraagd om wanneer we landden, langs Sandringham te komen voor thee. Misschien ook avondeten, omdat we zo uitgeput zouden zijn wanneer we landden. Maar op het moment dat we landden kreeg ik een bericht van mijn privésecretaris", zegt Harry. “Er stond: ‘Geef alsjeblieft door aan de hertog en de hertogin dat hij niet naar Norfolk kan komen. De koningin heeft het druk. Ze gaat het heel de week druk hebben. Kom hier niet naar toe.’ Dus belde ik haar op", zegt Harry.

“Ik zei: ‘Ik hoorde dat je het druk had?’ En zij antwoordde: ‘Ja, er stond iets in mijn agenda dat ik niet gezien had.' En ik antwoordde: ‘En wat met de rest van de week?' Ze zei dat ze het dan ook druk zou hebben. Ik wilde niet pushen, want ik had wel door wat er gaande was", zegt Harry. Oprah vraagt dan of de Queen niet gewoon zélf kan beslissen. “Wanneer je het hoofd van The Firm bent, zijn er mensen rondom je die je advies geven”, zucht Harry. “En wat me erg triest maakt, is dat dat advies soms heel erg slecht geweest is."