André Hazes heeft alweer verkering: influencer Sarah van Soelen

De breuk tussen André Hazes en Monique Westerberg, de moeder van zijn kind, is definitief. Dat stelt de zanger in de nacht van woensdag op donderdag op Instagram. Verder hint hij op een mogelijke relatie met de influencer Sarah van Soelen.

"Binnen mijn relatie heb ik - om aan de verwachtingen van Monique te kunnen voldoen - geprobeerd alles te zijn wat ik niet ben. En dat is me uiteindelijk opgebroken", schrijft de zoon van wijlen André Hazes. "Het heeft een aantal keer tot een breuk geleid, die nu echt definitief is. Begin dit jaar is mij duidelijk geworden dat het tussen ons gewoon niet meer werkt. Maar tijdens onze vakantie op Bonaire is de bom echt gebarsten, waarna ik op dag drie heb aangegeven bij terugkomst in Nederland bij Monique weg te gaan."

Hij vond in die periode veel steun bij Sarah van Soelen. "Hoewel we in die tijd een sterke klik voelden, bleef het bij vriendschap. Dat daar in de toekomst mogelijk meer uit zou kunnen ontstaan, sluit ik niet uit. Maar op dit moment krijg ik van de familie en haar vooral de steun die ik nodig heb."

André en Monique waren sinds vorig jaar februari weer bij elkaar, nadat de zanger enkele maanden een relatie met Bridget Maasland had. Het afgelopen jaar leken André en Monique gelukkiger dan ooit. In december maakten de twee bekend dat ze wilden gaan trouwen.

Rust in zijn hoofd

Westerberg liet woensdag al via Instagram weten dat Hazes heel overhaast was vertrokken. De keuze was "voor mij abrupt, ik heb het niet zien aankomen. De haast die ermee gemoeid is om dit zo snel naar buiten te brengen, zonder dat we dit eerst onze zoon hebben kunnen vertellen verbaast mij na hetzelfde patroon van een jaar geleden niet."

Zij beklemtoont "onze zoon anders op te voeden en de cirkel te doorbreken. Opgroeien in een veilige, stabiele en liefdevolle omgeving." Monique wenst André "rust in zijn hoofd en hart zodat er ruimte ontstaat van binnen om zijn patronen en daarmee zijn ongelukkig zijn, te kunnen doorbreken."