Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen bij Net5

Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen als creatief directeur van Net5 per eind maart. Ze vinden de functietitel niet meer aansluiten bij het werk dat ze leveren aan de Net5-programmering, meldt Talpa.

Door de coronacrisis groeide de Net5-programma's van Powered By LINDA. niet zoals in 2019 bij de start van de samenwerking was bedacht. Hierdoor kreeg de rol van creatief directeur niet de invulling die Linda en Jildou destijds voor ogen hadden, laat de zendergroep weten.

Deze stop betekent niet dat er geen programma's van de twee meer te zien zijn op Net5. Een woordvoerder laat weten dat de twee nog wel verbonden blijven aan de zender. Het idee voor de toekomst is dat nieuwe programma's van hun hand niet alleen bij Net5 te zien zijn, maar ook op andere zenders geprogrammeerd kunnen worden.

Linda en Jildou werden in februari 2019 aangekondigd als de nieuwe creatief directeuren. In september van dat jaar volgde het eerste programma: een datingshow met Iris Hond. Later volgde onder meer de veelbesproken talkshow Ladies Night met Merel Westrik.