Kanye West biedt miljoenen om naam van dorp te veranderen

Kanye West heeft een nieuw project waarop hij zich wil storten. De zanger is bereid diep in de buidel te tasten om de naam van het Amerikaanse dorp Rye, gelegen in de staat New York, te laten veranderen in Ye. Het plaatsje zou dan dus de letter R moeten verwijderen. West zou er zo'n 84 miljoen euro voor over hebben. Dit meldt The Rye Record.

Volgens de krant zou het dorp met de gift van Kanye in één klap alle schulden waarmee de lokale overheid kampt kunnen aflossen. "Kanye is helemaal klaar met de nepheid van Los Angeles. Mensen hebben daar al snel een mening over hem en dat vindt hij lastig, omdat hij een zeer gevoelig mens is. Hij wil ergens leven waar mensen niks geven om zijn bekendheid," aldus een bron.

Dat West serieus is, blijkt uit het feit dat hij al gestart is met het papierwerk om de aanvraag in te dienen. Naast een huis en een studio voor zichzelf kopen, wil Kanye er ook een plek opzetten waar hij zijn religieuze Sunday Services kan uitvoeren. Mocht de naam daadwerkelijk veranderen in Ye, dan heeft hij 'zijn' dorp en dat is waar het de zanger om gaat.

Kanye ligt momenteel in scheiding met zijn vrouw Kim Kardashian en woont al maanden op zijn ranch in New York. Het stel zou inmiddels niet meer 'on speaking terms' met elkaar zijn.