Rudy Giuliani wilde crew Borat laten arresteren

Na de controversiële scène in Borat Subsequent Moviefilm waarin Rudy Giuliani een interview geeft aan een jonge vrouwelijke reporter, heeft de persoonlijk advocaat van Donald Trump geprobeerd de crew van de film te laten arresteren. Dat vertelde een van de producenten van de film volgens Deadline dit weekend in een panel.

"Hij beweerde dat we hem probeerden af te persen", aldus Monica Levinson. "Wat niet waar was, want we vroegen hem om niets. Maar hij belde zijn politiecontacten en riep afpersing, wat een misdaad is. Best slim om dat zo te noemen."

De filmcrew werd al snel uit de hotelsuite gezet waarin de scène was opgenomen. De medewerkers zorgden er meteen voor dat ze het filmmateriaal bij zich hadden, maar de makers moesten hun apparatuur achterlaten, terwijl er nog meer opnames stonden gepland voor die dag. "Het was enorm stressen, want ze lieten ons niets uit de kamer ophalen. Uiteindelijk hebben we materiaal moeten huren", vertelde Levinson. Na inmenging van de advocaten van de filmmakers, kreeg de crew de apparatuur toch weer in handen.

In Borat Subsequent Moviefilm interviewt de 15-jarige dochter van Borat, gespeeld door de toen 23-jarige Maria Bakalova, de voormalig burgemeester van New York. Na afloop van dat 'interview' eindigen ze met z'n tweeën in een aparte kamer, waarbij het lijkt of Giuliani zijn hand in zijn broek steekt. Zelf heeft hij altijd volgehouden dat hij slechts zijn overhemd in zijn broek stopte.