Dieudonné M’bala M’bala stopt met zijn show

Dieudonné M’bala M’bala is er in geslaagd een bekende Fransman te worden, niet omdat hij zo'n geestige cabaretier is, maar omdat zijn antisemitisme de aandacht trok. En voor antisemitisme is in Frankrijk een markt. Hij zou mogelijk volle zalen trekken als hij nog mocht optreden. Maar de ene show na de andere wordt verboden. Hij heeft nu besloten met zijn huidige show 'le mur' te stoppen en te gaan werken aan een nieuwe show

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Pavlovkunstenaar G3^^^ !!

 2. Anna

  Zou ook mogelijk kunnen zijn dat hij een paar leuke grappen gaat verzinnen over de vreedzame , democratische , vrijheidslievende , woestijn ideologie .

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Grappen maken over Allah,Mohammed,islam en islamieten is not done.
   Dan regent het doodsbedreigingen of je wordt meteen neergelegd.

   Dat grappen maken doet men wel over God,Jezus,christendom en christenen,want die doen immers niets terug.
   Hoogstens naar de rechter stappen, die ze ook uitlacht.

   Ik heb in bepaald opzicht wel respect voor mensen die wel grappen durven te maken over Allah,Mohammed,islam en islamieten,want dan bewijs je lef te hebben en principieel te zijn.

   Maar niet zoals Freek;Youp,Hans Teeuwen en andere soortgenoten die aan zelfcensuur doen en qua religie alleen het christendom op de hak durven te nemen.

   (in antwoord op Anna)
 3. Dean Mansoron

  Als iemand grapje maakt over moslims noemen we dat vrijheid van meningsuiting. Maar als het over Joden gaat is het meteen antisemitisme. En even ter verduidelijking, Moslims in het Midden Oosten zijn ook Semieten. Niveau van de gemiddelde Nederlander hier is als die van een robot. Toon veel meer sympathie voor ”de woestijn ideologie” die staan tenminste ergens voor.

  • Ompoepheuveltje

   Grapjes over Joden kan ook gewoon, en heeft niks met antisemitisme te maken, maar wat deze viezerik doet, is het schofferen en beledigen van de vele Joodse slachtoffers van oa de Holocaust,onder het mom van humor en vrijheid van meningsuiting. En dat is wel antisemitisme, en valt blijkbaar in goede aard daar in Frankrijk, onder voornamelijk moslims. Diezelfde moslims die jij ook als Semieten omschrijft.
   En verder denkt deze franse viezerik zich in te dekken door te zeggen dat hij geen antisemiet is ,maar hoogstens antizionist, wat in feite hetzelfde is.

   (in antwoord op Dean Mansoron)
   • Mo Meta

    Wat is het verschil tussen het schofferen en beledigen van Moslims en van Joden dan? Het ene wordt geschaard onder vrijheid van meningsuiting, dat is die bekende “zolang het maar niet uitnodigt tot geweld” en de ander is dan antisemitisme?

    (in antwoord op Ompoepheuveltje)
  • RhodBerth

   Zoek maar eens op “Sam en Moos moppen”, dan zie je dat het helemaal prima mogelijk is om grappen over Joden te maken.

   Het probleem met het antisemitisme is dat het een beweging is die de Joden daadwerkelijk wil uitroeien, dat zijn geen grappen meer.

   Verder kun je de Joden niet met de moslims vergelijken. De eerste groep is een etnische groep, de 2e een geloofsgroep. Je kunt Nederlanders ook niet met boeddhisten vergelijken. Nederlander zijn, of blank zijn, of bruine ogen hebben, is geen keuze. Welk geloof je aanhangt is wel een keuze. En aan keuzen hangen gevolgen vast. Als jij bepaalde overtuigingen hebt dan moet je er wel tegen kunnen dat anderen jouw overtuigingen bestrijden.

   Een priester, een dominee en een rabbijn hadden een gesprek over het collectegeld.
   De priester: “Ik teken altijd een circel op de grond, gooi al het collecte geld omhoog, en wat er binnen de circel valt is voor God, de rest is voor mij.”
   Zegt de dominee: “Ik doe hetzelfde, maar dan precies andersom, wat binnen de circel valt is voor mij, de rest is voor mij”
   “Oh,” zegt de Rabbijn, “Ik teken niks op de grond, gooi al het geld omhoog, wat God wil hebben kan hij vangen, de rest is voor mij”

   (in antwoord op Dean Mansoron)
 4. De Staatsburger

  Walgelijk volk, die Jodenhaters.

Reacties niet toegestaan