Mr. Candlelight Jan van Veen na 44 jaar gescheiden

Na een huwelijk van 44 jaar is Jan van Veen gescheiden van zijn vrouw Loekie. Jan wil zijn huwelijk nog een kans geven, maar volgens Story, dat het nieuws naar buiten brengt, piekert Loekie daar niet over.

Het bijzondere is dat de twee hun scheiding zo lang geheim hebben kunnen houden. Op 12 april vorig jaar is de splitsing namelijk officieel geworden. Ze leerden elkaar ooit kennen bij Radio Veronica, wat is opgericht door de vader van Loekie en diens broers.

Jan van Veen is een begrip in omroepland en begon jaren geleden met het legendarische radioprogramma Candlelight. Hij praatte met zijn uiterst zwoele stem de meest romantische platen aan elkaar. Dat deed hij door de intieme gedichten van luisteraars voor te dragen.

Jan keek op van de scheiding. Aangeslagen vertelt hij tegen Story: "Ik wil nog steeds vechten voor mijn huwelijk." Loekie wil daar geen moment aan denken: "Het sprookje van Jan en mij is helemaal en definitief over en uit. Ons huwelijk is na al die jaren gewoon in de versukkeling geraakt en uiteindelijk uitgegaan als een nachtkaars. Het is niet anders. En dan kunnen mensen zeggen dat je op onze leeftijd en na een huwelijk van meer dan veertig jaar niet meer uit elkaar gaat, maar dat is voor mij pure onzin."