Bonnies man: Bonnie drinkt teveel

De man van Bonnie St. Claire zegt dat de zangeres haar alcoholprobleem niet onder ogen wil zien. Volgens Anne-Jan Jongbloed probeert hij zijn vrouw al jaren van de drank af te helpen.

De 45-jarige begrafenisondernemer ligt in het ziekenhuis met een gebroken scheenbeen. Hij liep het kwetsuur op tijdens de laatste ruzie met Bonnie (64). Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Anne-Jan vertelt in De Telegraaf dat er alcohol in het spel was. Bonnie zou zichzelf per ongeluk hebben opgesloten in haar flatje.

Aan het begin van de avond kwam Anne-Jan thuis. "Zoals wel vaker was gebeurd, bleek de sleutel aan de binnenkant weer afgebroken in het slot te zitten. Die deur was op slot gedraaid, en dus kreeg ik hem niet meer open. Door het glas praatten we met elkaar, maar aan haar stem hoorde ik meteen dat ze weer lazarus was."

Eén been

Jongbloed pakte daarna een container uit de tuin en ging erop staan om zo op het balkon te kunnen klimmen, maar dat liep verkeerd af. "Ik viel naar beneden en kwam keihard op de tegels terecht. Daarbij heb ik één been gebroken; gelukkig niet allebei, zoals wel wordt verteld. Al die verhalen van Bonnie kloppen gewoon niet."

"Ze vertelt maar wat, omdat ze zelf natuurlijk ook niet precies meer weet wat er gebeurd is", stelt hij. Op deze manier zou St. Claire een poging willen doen haar echte probleem te maskeren. "Iedereen weet het. Sinds 2008 zijn we bezig om haar er nu eens voorgoed van af te helpen. Maar ze wil het niet, ze wil het gewoon niet."

De artieste zelf komt in de krant met een totaal ander verhaal. "Weet je dat juist Anne-Jan vaak dronken en stoned is? Die avond zei hij dat hij bij zijn vader geweest was. Huh! Misschien was hij wel bij een vriendin! Ik was boos omdat hij mijn telefoon en laptop had meegenomen en ik heb gezegd dat hij er niet meer inkwam."