Hollande bezoekt Trierweiler in ziekenhuis

De Franse president François Hollande heeft zijn partner Valérie Trierweiler in het ziekenhuis bezocht. Dat is voor het eerst sinds er berichten naar buiten kwamen dat het staatshoofd een affaire heeft. Dat berichten Franse media vrijdag.

Het Franse roddelblad Closer beweert dat de affaire met de actrice Julie Gayet al 2 jaar duurt. Closer kwam vorige week vrijdag met onthullingen over de vermeende relatie.

De romance zou al zijn ontstaan voor de door Hollande gewonnen verkiezingen in 2012. De president zou vakanties met zijn partner Valérie Trierweiler hebben afgezegd om er met Gayet op uit te kunnen gaan.

Trierweiler werd opgenomen in het ziekenhuis na de onthullingen. Ze zou ingestort zijn en moet rust houden. Hollande had haar nog niet bezocht, omdat dat volgens de artsen niet goed voor haar was.

Gayet klaagt Closer aan voor het schenden van haar privacy. Ze eist een schadevergoeding van 50.000 euro. Daarnaast wil ze een vergoeding van 4000 euro van het roddelblad voor de juridische kosten.