SBS6 maakt Utopia actueler

De afleveringen van Utopia op televisie worden veel actueler en gaan minder achterlopen op de livestreams. Dit heeft SBS6 besloten na een kijkersenquête.

''Van de ruim 13.000 respondenten geeft 90 procent aan het liefst weinig tijd te zien verstrijken tussen de livestream en uitzending van de samenvattingen op televisie'', laat een woordvoerster van SBS6 vrijdag weten.

Het tv-station trekt zich de kritiek aan. Met ingang van maandag wordt, voor zover mogelijk, gehoor gegeven aan de wensen van de kijkers. ''Dit betekent dat vanaf maandag de vertraging in de uitzending wordt teruggebracht tot enkele dagen. Die tijd is noodzakelijk voor het selecteren van de belangrijkste verhaallijnen, de montage en de nabewerking'', vervolgt de woordvoerster van SBS6.

Woensdagavond doken de kijkcijfers van Utopia voor het eerst onder de grens van 1 miljoen. Donderdagavond keken er overigens alweer ruim 1,1 miljoen mensen.

Ook online is Utopia een succes. Afgelopen week bezochten ruim 610.000 unieke bezoekers de website, gezamenlijk goed voor 9,6 miljoen pageviews en meer dan 3,5 miljoen streamstarts. Dit staat los van het aantal pageviews en streamstarts via de diverse apps, die de afgelopen week respectievelijk 22 miljoen en 7,9 miljoen bedroegen. De app is inmiddels bijna 270.000 keer gedownload.