De kas van koningin Elisabeth is leeg

Het Engelse koninklijk huis maakt jaarlijks 3 miljoen pond meer op dan er binnenkomt. Gevolg: de reserve is teruggelopen naar 1 miljoen. Nu al zou het koningshuis (39 paleizen) sober leven. Er staat een straalkacheltje in de ontvangstkamer van de Queen en op Buckingham Palace staan hier en daar emmers om de regen op te vangen. De hofhouding heeft, naar eigen zeggen, geprobeerd te bezuinigen. Zo nemen de royals vaker een gewone trein, in plaats van de Koninklijke Trein. En het koninklijke jacht Brittanica is uit de vaart genomen. Maar het helpt allemaal te weinig en de bodem van de kas is nu in zicht. Een commissie van het parlement vindt dat deskundigen van het ministerie van financiën mee moeten kijken naar de financiën van de koninklijke familie. Een mogelijkheid is de inkomsten te vergroten door de paleizen royaler open te stellen voor het publiek. En in de personeelsbegroting ziet ook nog rek: prins Charles heeft twee lakeien in dienst om hem te helpen met aankleden.

Bron(nen):   Time      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pie-O-My

  Prins Philip was woedend toen het jacht uit de vaart werd genomen. Woedend!

  Werkelijk mesjogge. De wereld staat in brand, er is al jaren een mondiale crisis aan de gang, mensen raken op grote schaal hun baan, huis, inkomen en zekerheden kwijt en meneer is boos omdat ie zijn boot kwijtraakt…

  Van lotje getikt.

  • Kopje thee

   Phil the Greek – moet je z’n racistische, seksistische en xenofobe uitspraken eens googlen. Volslagen wereldvreemd die man.

   (in antwoord op Pie-O-My)
 2. Desperanto

  Wat er niet bij staat is dat de koningin niet bereid is om zelf mee te betalen. Het gaat hier alleen om de centjes die ze krijgt van de belastingbetalers. Blijkbaar is dat bedrag niet genoeg. Dat hebben onze royals beter voor elkaar.

Reacties niet toegestaan