Lenie ‘t Hart wil veel geld blijven verdienen aan zeehondjes

Lenie 't Hart, oprichtster van de zeehondencrèche Pieterburen, eist  een vertrekbonus van 150.000 euro en doorbetaling van haar salaris . In ruil daarvoor wil ze weggaan.  Via haar advocaat heeft Lenie 't Hart de claim ingediend, meldt voorzitter Henk Bleker van de raad van toezicht van de crèche. Hij noemt dit onverwacht en onaanvaardbaar. ,,Lenie wil zelf weg. Tegen ons en in de media heeft ze het steeds doen voorkomen dat het haar niet om geld is te doen.'' De crèche krijgt geen overheidssubsidie en drijft op giften en geld van donateurs. ,,Wij gaan geen geld van donateurs en bezoekers gebruiken om deze vertrekbonus te betalen,'' stelt Bleker.

Bleker: ,,We hebben netjes voldaan aan haar verzoek om de naam van Lenie van de gevel te halen. Ons aanbod om als adviseur aan te blijven wees ze af omdat ze zich principieel niet in het huidige beleid van de crèche kan vinden. Als je niks meer met de crèche te maken wilt hebben, moet je ook geen geld meer willen. Als geen ander weet Lenie dat 1,5 ton voor de crèche veel geld is.'' 

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Templein

    Ik ben geen fan van Lenie ‘t Hart, maar ik heb ook geen mening over goed of fout. Ik ken de twee theorieën tussen barmhartigheid voor de zeehonden en de strenge natuurwetten.
    Ik ben wel geneigd om de aanwezigheid en inbreng van Henk Bleker zeer te wantrouwen. Ik heb nog nooit iets integers van die man gezien.

Reacties niet toegestaan