Kate Middleton stralend middelpunt in gouden jurk: “Één groot machtsvertoon”

Bij de première van de nieuwe Bond-film No Time to Die wist Kate Middleton alle ogen op zich gericht. Maar de vrouw van de Britse kroonprins droeg de sexy gouden jurk niet voor niets. "Dit was één groot machtsvertoon."

Was het vroeger Meghan Markle die alle aandacht trok op de rode loper, die tijd is voorgoed voorbij, wil Kate nog maar eens benadrukken. Koninklijk auteur Joëlle Vanden Houden (61) bevestigt bij HLN: “Dit was inderdaad een heel duidelijk statement. En dat is eigenlijk heel kenmerkend voor Kate Middleton.”

“Dit was onmiskenbaar de meest opvallende en glamoureuze outfit die ze ooit heeft gedragen”, stelt ook de Britse royaltykenner Daniela Elser. “Dit was een enorm machtsvertoon en een verklaring waarmee Kate duidelijk maakt dat ze bekwaam is om de macht te dragen. Het heeft misschien een decennium geduurd om dit punt te bereiken, maar dit was een glorieus vertoon van vertrouwen. Kate gelooft nu in zichzelf terwijl ze in de schijnwerpers staat, terwijl zij van nature eigenlijk verlegen was.”

Vanden Houden zegt dat Middleton ook de Queen wilde eren, die precies 60 jaar geleden een soortgelijke jurk droeg. “Wie die foto van Elizabeth uit 1961 vergelijkt met de beelden van Kate Middelton tijdens de première, ziet meteen de gelijkenissen. Kate moet gedacht hebben: ‘als de Queen 60 jaar geleden met deze look de krantenkoppen haalde, dan ga ik dat vandaag ook doen door mezelf dezelfde look aan te meten.’”

Foto Vianney Le Caer/Invision/AP)

Bron(nen):   HLN