Jos Brink en Frank Sanders stonden op punt van scheiden in jaren 90

De relatie van de in 2007 overleden Jos Brink en Frank Sanders (57) verkeerde lange tijd in zwaar weer. In de jaren 90 was een scheiding heel dicht bij, zo valt te lezen in de nieuwe biografie van het voormalige tv-icoon.

In een interview met de Telegraaf vertelt Sanders dat hij weg wilde gaan bij Jos Brink. Het kon 'behoorlijk knetteren' tussen de twee. Uiteindelijk besloot Sanders op advies van zijn schoonmoeder toch bij Brink te blijven.

"Maar er moest wel iets gebeuren. Een zoektocht naar mezelf. Ik had me al die jaren weggecijferd en was mezelf totaal kwijtgeraakt. Maar Jos heeft het vreselijk gevonden dat ik mijn eigen gang wilde gaan, ik hoorde dat hij 's avonds in de kleedkamer bij zijn voorstelling zat te huilen."

Dat de twee niet alleen privé, maar ook zakelijk veel samen deden maakte het er niet makkelijker op. Toen ze hun werkende leven meer gingen scheiden, ging het beter. Ze bleven samen tot de dood van Jos Brink in 2007. "Hij gunde het me ook. Hij was erg geïnteresseerd in de verhalen over de opleiding, ik naar zíjn belevenissen bij de voorstellingen die hij nu met anderen maakte. We leefden na die problemen eigenlijk helemaal op."