Illegale gokbaas bedreigt familie van ‘wanbetaler’ Wesley Sneijder

Dirk Kuijt en Wesley Sneijder zijn door de politie gehoord als getuige in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse crimineel Piet S. Dat meldt het AD. De politie zou informatie hebben dat de twee topvoetballers gegokt hebben op een illegale goksite, die wordt gekoppeld aan de bende van Piet S.

Het gaat om de goksite Edobet, die volgens het Openbaar Ministerie werd opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S. In de door de hack van berichtendienst Encrochat afgeluisterde gesprekken hoorde de politie dat Sneijder en Kuijt regelmatig via Edobet zouden gokken. In het geval van Kuijt zou het gaan om forse bedragen. Beide voetballers hebben nog niet gereageerd op de berichtgeving.

"Dirk Kuijt speelt soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag", vangt de politie op in de gesprekken. Dat Sneijder zijn gokschulden niet aflost, wordt ook besproken. Daarvoor moet een familielid van de ex-voetballer worden mishandeld: "We gaan ook niet meer vragen om geld, eerst gewoon het ziekenhuis in laten trappen. Mag ook een wijf zijn, als het maar iemand van die familie is. Zijn moeder, tante, oma, het kan mij niet schelen wie."