Dit is het duurste huis ter wereld

Mukesh Ambani is de rijkste man van India. Hoe rijk weet eigenlijk niemand, zelfs Forbes niet. Hij bezit volgens het Amerikaanse zakenblad de duurste woning ter wereld. Het gaat om een wonderlijk flatgebouw van 27 bovengrondse verdiepingen en nog een groot aantal ondergrondse lagen, waaronder een parkeergarage van 6 verdiepingen. Het 'huis' heeft vermoedelijk 1 miljard euro gekost. Het huis heeft uiteraard zwembaden, maar ook 3 helikopter landingsplaatsen. De bouw heeft 3 jaar geduurd en naar verluid zijn er 600 mensen nodig om het te onderhouden. rtxtsf1

Bron(nen):   Business Insider      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  http://en.wikipedia.org/wiki/Antilia_(building)

  Het heeft $50-70miljoen gekost om te bouwen ,en men schat slechts dat het een $1miljard waard is bij eventuele verkoop.
  Al twijfel ik daar dus dik aan, want met zulke huizen is het ten eerste gewoon wat een gek ervoor geeft, en ten tweede moet het wel extreem bijzonder en mooi zijn, vooral de ligging speelt flinke parten.
  $1 Miljard zal er miz niet voor gegeven worden bij eventuele verkoop, en al zeker niet omdat het midden in een Indiase stad ligt en gewoon ronduit lelijk is.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Villa_Leopolda

  Daarentegen heeft Villa Leopolda in Zuid Frankrijk onlangs nog voor $736 miljoen te koop gestaan en is deze wel een stuk aantrekkelijker dan dat kantoorgebouw in India, en laten we eerlijk zijn , we weten gerust wel aan de hand van dit feit dat er dus nooit $1miljard voor dat kantoorgebouw van Ambani zal worden betaald, of er moet van binnen wel erg veel met goud bekleed zijn…..

 2. Vestzak

  Had het al eens eerder gezien, en vroeg me toen al af of de eigenaar wel helemaal spoorde. Nou ja, hij is stinkend rijk, dus hij doet ergens iets heel erg goed.

  Maar met dat geld ga je toch niet in de smerige stad wonen? En al helemaal niet in Mumbai… Man, ik zou ver weg van alles en iedereen gaan wonen.

  • Volledig

   Het huis heeft een eigen klimaatsysteem met gefilterde en gezuiverde lucht. Ontworpen en geinstalleerd door een Nederlands bedrijf 🙂

   (in antwoord op Vestzak)
 3. Karel Kritisch

  En ohja het ziet er niet uit..

Reacties niet toegestaan