RTL snapt dat T-Mobile stopt met sponsoren The Voice of Holland

Beroemd
door anp
zondag, 16 januari 2022 om 16:43
rtl snapt dat t mobile stopt met sponsoren the voice of holland1642348343
RTL heeft "alle begrip" voor het stoppen van T-Mobile als sponsor van The Voice of Holland. Dat laat een woordvoerder van de zender weten in een korte reactie aan het ANP. T-Mobile liet zondag weten de sponsoring van het tv-programma The Voice of Holland stop te zetten. In een verklaring zegt het bedrijf "op basis van alle berichtgeving van de afgelopen 24 uur" het sponsorschap "per direct" stop te zetten.
"We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van", valt in de verklaring te lezen. Ook spreekt het bedrijf medeleven uit naar alle betrokkenen. Het bedrijf zegt niet in te willen gaan op verdere vragen. Ook supermarktketen Lidl, die eveneens in het programma adverteert, staakt voorlopig de sponsoring. Een woordvoerder van de supermarktketen zegt dat, nu het programma is opgeschort. automatisch ook het sponsorschap vooralsnog is beëindigd.
Het is nog niet direct duidelijk voor hoeveel geld T-Mobile en Lidl het programma sponsorden of tot wanneer de sponsorschappen precies liepen. Lidl laat weten geen uitspraken te doen over de duur of het bedrag van het sponsorschap en zegt het onderzoek naar de aantijgingen tegen het programma af te wachten.
Zaterdag meldde RTL voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show. RTL laat de aantijgingen onafhankelijk onderzoeken. De verhalen kwamen aan het licht door onderzoek van het BNNVARA-programma BOOS. Maker Tim Hofman ontving "tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice".
Bandleider Jeroen Rietbergen erkende dat hij grenzen had overschreden en stapte op, maar volgens BOOS gaat het om "aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma". Tegen coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat.