Humberto Tan reageert niet op excuses Albert Verlinde

Humberto Tan geeft geen reactie op de excuses die Albert Verlinde dinsdagavond maakte over uitspraken die hij over Tan deed in het programma Shownieuws. Dat laat Tan woensdag desgevraagd weten.

Verlinde beschuldigde Tan van mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Tans talkshow RTL Late Night, die van 2013 tot 2019 op de buis was. Tan deed vervolgens aangifte tegen Verlinde wegens laster. De showbizzdeskundige noemde dinsdag zijn eerdere uitspraken "belachelijk, stom, idioot en dom".

Verlinde maakte de betreffende opmerkingen in een gesprek over The Voice of Holland. Het programma van RTL is per direct stilgelegd omdat meerdere mensen rond het programma zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel ongepast gedrag. In de uitzending van Shownieuws van vorige week zondag beschuldigde Verlinde Tan ervan grensoverschrijdende berichtjes te sturen naar de vrouwelijke gasten van zijn talkshow.

Later nuanceerde Verlinde zijn opmerkingen en beklemtoonde dat hij Tan "niet op één hoop wilde gooien" met The Voice. Verlinde zei dat hij de presentator noemde als "voorbeeld van de bedrijfscultuur die toen bij RTL heerste". Talpa liet weten niet te willen reageren op de uitspraken van Verlinde.

Shownieuws ligt bij kijkers al enige tijd onder vuur vanwege onhandige uitspraken van deskundigen. Zo nam Ronald Molendijk het zaterdag op voor zijn in opspraak geraakte vriend orkestleider Jeroen Rietbergen door te zeggen dat hij "gewoon een flirt is" en bagatelliseerde Evert Santegoeds zondag de berichten van ongepast gedrag rond The Voice of Holland. Hij vond "een hand op de bips" wel "meevallen".