Leugenachtige activiste tegen vrouwenmishandeling haalt miljoenen op

Jarenlang was Somaly Mam een beroemdheid, die bij Oprah kwam en onder haar bewonderaars Hillary Clinton telde. Time zette haar 2 jaar geleden in de lijst van 100 belangrijkste vrouwen. Somaly werd beroemd vanwege haar gruwelijke levensverhaal. Onder het terroristische regime van Pol Pot en van de Khmer Rouge in het midden van de jaren 1970 woonde ze, als weeskind, in het dorp Pnong. Daar pikte een man haar op en beloofde haar dat hij haar vader zou terugvinden. Hij maakte echter van haar zijn slavin. Ze moest hem als 'grootvader' aanspreken. Die 'grootvader' misbruikte haar seksueel tot hij haar, toen ze twaalf werd, aan een bordeel verkocht. Ze werd er in de prostitutie gegooid (vijf - zes klanten per dag) en moest gedwongen trouwen met een Khmer Rouge, die haar verkrachtte en mishandelde.Weigering om aan een klant voldoening te geven, betekende slagen, verkrachting en doodsbedreiging. Mam zag haar beste vriendin voor haar ogen vermoorden. Dit was de gebeurtenis die haar de moed gaf haar meesters te ontvluchten. Maar dankzij naspeuringen van vooral Newsweek is komen vast te staan dat ze haar  levensverhaal bij elkaar heeft gelogen. Vermoedelijk voor het geld dat het opleverde. Ze heeft Amerika met onbekende bestemming verlaten en is bij haar stichting buiten de deur gezet.  Haar stichting benadrukt dat ze voor duizenden vrouwen heel goed werk heeft gedaan. “Ondanks onze oprechte teleurstelling moet het werk doorgaan.”  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Lio

  Net zoals die andere somalische publiciteitshoer, hirsi ali.

  • André Somers

   Cambodja en Somalië… Bijna hetzelfde inderdaad. *zucht*

   (in antwoord op Lio)
 2. Kees Cornelder

  Mensen, snap dat nou, het is van alle eeuwen, gebeurt overal en is ergens vrij normaal eigenlijk in die graaimaatschappij van ons allemaal.
  Want wat denken jullie hoe rijke mensen aan hun geld zijn gekomen? Nou dan. Die mevrouw heeft in het ‘binnenlopen’ gewoon een beetje pech gekregen. Soort regiefoutje eigenlijk: ze trok met haar tvcameraverslaving teveel de aandacht van concurrerende media. Dat is het enige domme van d’r.

 3. Bert Schimmel

  Ik vind het jammer dat dit gebeurd is, maar desondanks ben ik blij dat door haar dit soort praktijken wereldwijd de aandacht krijgt. Nog steeds worden hier in Cambodja honderden minderjarige meisjes per jaar, meestal uit pure geldnood aan bordeelhouders verkocht. Een andere praktijk is dat een moeder (ook uit geldnood) de maagdelijkheid van haar dochter voor een paar duizend dollar verkoopt. Zo’n meisje, soms 12 a 13 jaar moet dan een week bij haar koper blijven en je kan gevoeglijk aannemen dat ze dan een week lang wordt verkracht, niet goedschiks, dan kwaadschiks. De politie doet er (soms) wel iets aan (zie: http://www.cambodiadaily.com/news/woman-arrested-for-selling-girls-virginity-60046/ ) maar het probleem hier is de corruptie, de meeste bordeelhouders hebben connecties binnen de politie en ook bij de politici, waardoor ze meestal buitenschot blijven.

  • meesan

   Er bestaat niet zoiets als ‘goedschiks verkrachten.

   (in antwoord op Bert Schimmel)
   • Bert Schimmel

    @meesan Blijkbaar maak jij je drukker om een zinnetje in mijn reactie, dan wat er met zo’n meisje gebeurd!!!

    (in antwoord op meesan)
    • meesan

     Het één sluit het ander niet uit Bert. Je kan je druk maken over de afschuwelijke toestanden die meisjes en vrouwen in Cambodja, India, Pakistan of welk land dan ook ten deel vallen, en een opmerking maken over een tegenstrijdige uitdrukking. Bovendien zou je onder ‘goedschiks verkrachten’ kunnen impliceren dat als het slachtoffer niet al te hard tegenstribbelt, het eigenlijk geen echte verkrachting is.

     (in antwoord op Bert Schimmel)

Reacties niet toegestaan