Laverne Cox na twee decennia eindelijk eerlijk over leeftijd

Laverne Cox is na iets meer dan twee decennia gestopt met liegen over haar leeftijd. Dat vertelde de actrice in The Ellen Show, waarin ze ook zei dat ze haar 50e verjaardag viert op 29 mei van dit jaar.

Cox legde uit dat ze 22 jaar geleden voor het eerst begon met liegen over haar leeftijd, nadat ze was afgewezen door haar partner omdat hij haar te oud vond. "Ik was 28 jaar en hij was 21. Toen hij me dumpte, dacht ik: 'Als ik te oud ben, dan ben ik wel gewoon 22.'"

In de jaren daarna zei Cox altijd dat ze 22 jaar was als iemand naar haar leeftijd vroeg. Toch bereikte ze een punt waarop ze zich daar oncomfortabel bij voelde. "Toen zei ik altijd dat ik "de 21 voorbij" was. En dat was ik van 2002 tot en met 2019."

Angstaanvallen

In dat jaar kwam IMDB erachter hoe oud Cox daadwerkelijk was. "Dat bezorgde me angstaanvallen", zegt Cox nu. "Ik was bang dat mensen me niet meer zouden vragen voor klussen, omdat ik te oud was."

Met behulp van een therapeut is de actrice over haar angst heen gekomen. "Ik dacht dat alles in elkaar zou storten, maar er veranderde helemaal niets. Voor mij was het een reminder dat je je voor iets kunt schamen terwijl datgene voor anderen helemaal geen verschil maakt." Nu probeert Cox eraan te "wennen" om steeds vaker haar echte leeftijd te noemen.