Sonja Bakker kopieert wéér recepten van anderen: aangifte wegens plagiaat

Nadat ze vorig jaar beschuldigd was van plagiaat beloofde Sonja Bakker beterschap. Maar ze is nauwelijks weer actief of het gaat alweer mis. De Foodsisters, die hun teksten letterlijk terug konden lezen op Sonja's nieuwe platform deden aangifte.

Kookboekenschrijver Janneke Koeman van de Foodsisters stelt dat Sonja Bakker haar recepten steelt en exact dezelfde foto's en teksten gebruikt voor haar betaalde online-afslankprogramma. "Sonja, volgens mij heb je niet zo je best gedaan. Je hebt letterlijk onze teksten gekopieerd", aldus Janneke. "Ik schrok, want ik herkende gelijk de foto van de Foodsisters. Het recept was identiek overgenomen." Zus Amande voegt toe: "Na wat er eerder is voorgevallen, verbaast het ons des te meer dat ze op de oude voet verder lijkt te gaan."

Sonja Bakker zou de vrouwen zwijggeld hebben geboden, maar daar gaan ze niet mee akkoord. "Ik hoef haar geld helemaal niet. Ik wil gewoon dat ze stopt met deze oneerlijke concurrentie. Als ik iets bak, maak ik het meerdere keren in verschillende ovens. De dingen die Sonja Bakker heeft overgenomen, heeft ze waarschijnlijk niet eens geproefd”, zegt Koeman.

Vorig jaar werd bekend dat de omstreden dieetgoeroe voor kookboeken en op haar Instagrampagina de foto's en recepten van anderen gebruikte. Ze deed alsof ze het allemaal zelf had bedacht. Uiteindelijk legde ze haar werk tijdelijk neer. Toen ze weer opnieuw begon, beloofde ze alleen nog eigen recepten uit te brengen (zoals normaal is) maar dat is duidelijk niet gelukt.