Maud uit Boer zoekt Vrouw al eerder in tv-programma: “Een hond is nooit chagrijnig”

Briefschrijfster Maud is een opvallende verschijning in het nieuwe seizoen van 'Boer zoekt Vrouw'. Boer Evert is onder de indruk en koos haar zondag uit voor de logeerweek. Maar het is niet de eerste keer dat Maud op tv te zien is.

Drie jaar geleden deed ze mee aan het NPO-programma 'Typisch Heemstede'. Daar is te zien dat ze hondenuitlaatster is van beroep en met een blauw 'Met Maud Mee'-busje verschillende honden ophaalt in de omgeving van Heemstede. Daarna gaat ze met de trouwe viervoeters wandelen in de duinen. "Hartstikke leuk, want er is geen hond ongezellig en geen hond is chagrijnig."

"Ik ben een beetje een einzelgänger. Als ik de hele tijd mensen om me heen zou hebben, daar zou ik wel kriegel van worden eigenlijk. Maar ik vind het wel heel leuk als er wat gescharrel om me heen is en dat ik ook iets voor ze moet doen, dus een beetje moet zorgen", vertelt ze over zichzelf.

Ze deelt haar hond Ben samen met haar ex. "Als ik niet met Ben zou gaan wandelen, zou ik eigenlijk helemaal niet wandelen en kwam ik eigenlijk ook die mensen niet tegen die ook met hondjes lopen." Hondenbaasjes hebben tijdens het uitlaten altijd even contact, geeft ze aan. Ze vindt dat ze eigenlijk niet zo'n grote prater is. "Het is een beetje een stok achter de deur om een beetje gezellig te zijn."

Maud wekt in Boer Zoekt Vrouw een heel andere indruk. Komende zondag kunnen we zien hoe het haar en boer Evert vergaat tijdens de logeerweek op de boerderij.

Hier kun je Maud terugkijken in Typisch Heemstede.

Bron(nen):   RTL Nieuws