Ali B gehoord door zedenpolitie, OM start onderzoek naar The Voice-verdachten

Het bleef lang stil nadat Tim Hofman blootlegde wat er mis is bij The Voice. Maar nu heeft het OM bekendgemaakt strafrechtelijk onderzoek te gaan doen naar vier verdachten van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ali B. wordt gehoord door de zedenpolitie.

"De komende periode zal de politie zorgvuldig onderzoek doen. Hiervoor worden onder andere diverse getuigen en de verdachten gehoord", stelt het OM. Daarna besluit het OM of de verdachten vervolgd gaan worden.

Naar aanleiding van de uitzending van BOOS van Tim Hofman zijn er zeker vijf aangiften binnengekomen tegen onder meer coach Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen. Ook tegen Marco Borsato ligt er een aangifte.

Gisteravond maakte advocaat van Ali B, Bart Swiers, bij Umberto bekend dat de rapper op korte termijn gehoord wordt door de zedenpolitie. Er liggen inmiddels drie aangiftes tegen hem. "Ik denk dat het een heel zwakke zaak is. Ik hoop heel erg dat het OM de rug recht houdt en puur op basis van bewijs gaat kijken: is dit een haalbare zaak? Ik denk het niet. Of gaat dan de media-aandacht een rol spelen om hem toch te dagvaarden? Dat is waar Ali heel erg bang voor is."