Jagger en Monthy Python grappen over leeftijd

Mick Jagger heeft net als Monty Python geen moeite met wat zelfspot over hun hoge leeftijd. In een nieuwe sketch in aanloop naar de nieuwe theatershows van Monty Python keurt de Rolling Stones-zanger het af dat zulke oude mannen nog het podium opklimmen.

"Monty Python? Treden die nog op? Kaartjes zullen wel duur zijn", reageert Mick Jagger in de video die op YouTube is geplaatst. "Wie wil die nou nog zien. Een stelletje oude mannen die hun jeugd herbeleven en een hoop geld willen verdienen. De beste van het stel is al lang dood. In de jaren zeventig was het supergrappig, maar we hebben het toch allemaal wel gezien nu", klaagt hij erop los tegen zijn manager.

Als die wil weten hoe de setlist voor het volgende concert eruit moet zien, vervolgt hij. "Doe maar iets dat iedereen kent, zoals Let's Spend the Night Together." Met de ironische humor reageert zowel Jagger als Monty Python op hun eigen manier op de vaak terugkerende kritiek dat de voornamelijk zeventigplussers te oud zijn om te blijven teren op succeshits uit hun jonge jaren en ze het puur doen om het geld.

Zowel The Rolling Stones als Monty Python verkopen de meeste van hun shows uit. In tegenstelling tot de Stones, houdt Monty Python het wel voor gezien na een korte serie shows. "Het is een erg energieke show, vooral voor 70-jarige mannen", zei Monty Python-regisseur Terry Gilliam tijdens een persconferentie maandag. De groep meldde dat de shows het definitieve vaarwel inluiden voor Monty Python. The Rolling Stones zijn in betere conditie: de band zit middenin een intensieve wereldtour.