Wüst zou olympische medailles inruilen voor een kindje

Hoewel oud-schaatsster Ireen Wüst dolblij is met de olympische medailles die ze tijdens haar loopbaan veroverde, zou ze haar zes gouden olympische plakken zo willen inruilen voor een kindje. "Sommige dingen wil je al je hele leven. Daar is een kinderwens er een van. Hoe mooi zou het zijn als je je eigen kinderen mag hebben? Dat zou voor mij meer wegen dan die gouden plakken", zegt ze.

Wüst, die in maart in een vol Thialf afzwaaide als professioneel schaatsster, is zondag te zien in het programma College Tour waarin ze praat over de ups en downs die ze heeft doorgemaakt gedurende haar loopbaan. In het gesprek vertelt ze onder andere over depressies, haar worsteling met haar seksuele geaardheid en het persoonlijk verdriet rondom de dood van haar beste vriendin Paulien van Deutekom. Ook vertelt de oud-schaatsster over haar plannen voor de toekomst.

Wüst veroverde tijdens haar loopbaan dertien olympische medailles: zes keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons. Ook werd ze zeven keer wereldkampioen allround en vijf keer Europees kampioen allround. In maart nam ze afscheid van de sport. In schaatstempel Thialf werd de bocht na de finish naar haar vernoemd.