Zus Heard: ik heb Johnny Amber zien slaan

Whitney Heard Henriquez heeft woensdag in de rechtbank verklaard dat ze heeft gezien dat haar ex-zwager Johnny Depp haar zus Amber Heard meerdere keren in het gezicht heeft geslagen. De acteur ontkende eerder in de rechtszaak dat hij zijn ex ooit heeft geslagen.

Het voorval vond plaats in 2015. Volgens Heard Henriquez kregen Depp en haar zus ruzie over sms'jes die hij aan andere vrouwen zou hebben gestuurd. Volgens Amerikaanse media verklaarde Heard Henriquez dat zij tijdens die ruzie een duw kreeg van Depp. Haar zus zou Depp daarop hebben geslagen, waarop hij Heard meerdere klappen in het gezicht zou hebben gegeven en haar kledingkast zou hebben vernield.

De zus vertelde in haar getuigenis ook dat ze tijdens het huwelijk van haar zus en Depp meerdere keren cocaïne heeft gebruikt met de Pirates of the Caribbean-acteur. Ook zou ze vaker verwondingen bij haar zus hebben geconstateerd, maar ze verklaarde nooit te hebben gevraagd waar Heard die had opgelopen.

Heard en Depp staan al weken tegenover elkaar in een rechtbank in Virginia. De acteur beschuldigt zijn ex van smaad vanwege een ingezonden stuk dat zij over huiselijk geweld schreef in The Washington Post. Hij eist 50 miljoen dollar van haar, zij heeft hem daarop aangeklaagd voor 100 miljoen dollar.