Spanning loopt op bij naderend einde rechtszaak Depp en Heard

Nu de getuigenissen van zowel Johnny Depp als Amber Heard, en hun getuigen, erop zitten komt de inmiddels zes weken durende rechtszaak tot een einde. Op vrijdag mogen beide juridische teams hun slotpleidooi geven, waarna het aan de jury is om tot een uitspraak te komen. Binnen de rechtbank ging het er op donderdag hier en daar al verhit aan toe, maar ook buiten de rechtszaal liepen de spanningen soms hoog op. Dit melden verschillende Amerikaanse media.

"Ik ben hier elke dag vanaf een uur of drie 's nachts met een klapstoeltje en een kan koffie, om zo een plekje te bemachtigen in de rechtbank. Elke dag komen er meer mensen bij: zes weken geleden stond er misschien een mannetje of vijftig en nu is dat aantal opgelopen tot een paar honderd man. Dus je moet steeds vroeger komen om kans te maken op één van die honderd polsbandjes die vergeven worden aan het publiek. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt," aldus een 54-jarige vrouw uit Falls Church, die vlakbij de rechtbank woont.

Een andere aanwezige zegt: "Mijn vrouw wilde hier heel graag bij zijn, maar zij is verpleegkundige in een nabij gelegen ziekenhuis en werkt op onregelmatige uren. Daarom sta ik voor haar in de rij en lost ze mij op een gegeven moment af, als ze thuis een paar uurtjes slaap heeft kunnen pakken. Ik kom dan later op de avond weer terug om haar eten, drinken en een dekentje te brengen. In principe is de sfeer hier gemoedelijk, maar je merkt wel dat er spanning is rondom de uitspraak. De meeste aanwezigen zijn ervan overtuigd dat Johnny Depp de waarheid spreekt, maar er zijn ook wel wat Amber Heard fans. Dat zorgt soms voor botsingen, waardoor de politie moet ingrijpen om ruzies te voorkomen."

De jury gaat na de slotpleidooien in overleg totdat er een unanieme uitspraak gedaan kan worden. Hoe lang dat gaat duren is nu nog niet te zeggen.